Tentaångesten



Nej, tentaångesten gick inte att undvika denna gången. Behöver mer pluggtid, men har andra viktiga saker att göra resten av dagen. Så jag får ha lite ont i magen och fötsätta imorgon. Det ska inte in förrän på onsdag så jag hinner nog. Men problemet är att det har varit lite för mycket att göra överlag sedan skolan började, så jag har inte lärt mig så mycket som jag hade velat och jag kan inte riktigt förlika mig med det. Nästa år ska jag BARA gå i skolan. Inte en massa bredvid, man måste ju ha ett liv också! Suck...
Antagligen är jag överambitiös som vanligt. Jag tycker om grupparbeten, att ha någon som säger "nu räcker det, det duger". Det är svårt att säga det till sig själv.

Men det är väl någonting man lär sig. Det måste man, kan ju inte gå runt och ha tentaångest flera gånger om året helt i onödan.


Ikväll ska jag och Lotta äta sushi och gå på någonting. Jag vet inte vad för det är en överaskning... Oooo. Det blir säkert superkul och jag tänker släppa alla tankar på skola och prevention och bestämningsfaktorer.

Igår såg jag och Micke FoodInc och nu tycker jag ännu sämre om USA än vad jag gjorde innan. Sjukt sjukt land med sjuka sjuka lagar, och äcklig mat.


Studieteknik


Nu har jag äntligen börjat lära mig några knep kring det här med att plugga lite smartare. Bättre förarbete leder till mindre stress och ångest. Det viktigaste, som jag Aldrig gjorde förut, är att ta reda på målen för kursen och utgå ifrån dem. Man märker då ofta att man inte alls behöver kunna så mycket som man först fått för sig. Jag har skrivit ut målen för kursen och kriterierna för godkänt på arbetet och utgår ifrån dessa nu när jag skriver. Då kan det nästan inte gå fel.
Något annat som är väldigt bra att lära sig är att det man ska göra måste man göra när man än gör det. Solkklart. Och då är det lika bra att göra det på en gång så slipper man göra det sen och får istället lite ledig tid som inte störs av tankarna på allt man borde göra.

Så nu pluggar jag så att hjärncellerna glöder och hoppas således på en helg som inte innefattar ont i magen över skolarbete.


I största allmänhet är jag nöjd med livet för närvarande. Solen skiner idag så jag ska nog ta en paus snart och gå ut och ta en promenad på mitt berg. Kanske lägger jag in en fin bild sen.

Söndagen


Nu haglar det så att billarmen tjuter på parkeringen. Och jag firar detta med ett blogginglägg. Det var minsann inte igår som jag la ut text här. Det beror på att jag har börjat skolan och organiserat en rekrytering till RKUF och gått på yoga och kör på kvällarna. Då blir det inte alltid så mycket tid till övers. Egentligen har jag inte någon tid över nu heller för jag ska åka till biblioteket och plugga. Men vädret har en avskräckande effekt. Och så är jag lite trött för jag var ut igår. Och, hör och häpna, jag gick inte hem direkt efter förfesten utan jag följde faktiskt med in på ett ställe för att lyssna på ett band. Galet. Men sen åkte jag hem och sov.

Det är i varje fall trevligt att plugga tycker jag. Mitt största nöje för tillfället är att leta på vetenskapliga artiklar och läsa om forskning kring intressanta ämnen. Som yoga tillexempel. Folk forskar på allt möjligt konstigt. Läste i GP häromdagen att någon hade forskat kring varför gravida kvinnor inte välter. Haha.



Så här ser det ut i Torslanda förresten. Vi gör ett grupparbete om hälsoläget i Torslanda. Det är rätt så bra med deras hälsoläge. Hälsa och ekonomi går hand i hand...

Oj, nu ser jag lite blå himmel! Kanske dags att göra sin yoga och bege sig.

RSS 2.0