Tomt


 Det händer inte så mycket. Som man vill blogga om. Hur många gånger kan jag skriva om vädret liksom?
Jag är lite tom i huvudet. Imorgon ska jag träffa försäkrningskassan. Det kommer säkert att bli superkul. Men på kvällen så ska jag nog till Angelina. Jag saknar mina vänner!! Och mitt liv. Ett liv...

Snart är det helg och sen är det en ny vecka och helt ärligt så är det ingen skillnad för min del.

Jag har haft en superskön dag idag i alla fall. Tog en lång promenad. Motion ska ju vara bra har jag hört.

Shit vad deprimerande det här inlägget blev. Det är nog för att jag är väldigt trött efter promenaden och ätandet och så var jag hos kuratorn och det har varit så mycket hela veckan så guuud....

Ööörk


Nu är det jävla regn igen. Och jag ska till ISM på någon liten föreläsning och det ligger mitt ute i ingenstans så jag kommer bli så sjukt blöt.

 Om någon inte visste det så funkar det så att när man är utmattad så blir man väldigt stresskänslig och lättirriterad. VIlket jag verkligen är idag. Jag har två saker att göra idag och jag kommer inte hinna laga ordentlig mat emellan och det känns som om jag ska explodera.

Löövly


 Det är ofattbart hur mycket bättre man mår när det är sol. Jag och Micke pratade precis och vi var båda helt i extas över detta underverk som strålade från skyn. Tyvärr blåser det så mycket att det ändå är lite småjobbigt att vara ute, men det gör ingenting. Om en stund ska jag ta en promenad och njuta.
 Vi håller på att göra musik. Och det bli så bra så bra. Vet inte om någon annan kommer att tycka det men det spelar ingen som helst roll. Jag bli bara så lycklig av att hålla på och av att få dela det jag älskar med den jag älskar.

 Har insett att jag kanske inte kommer att vara bra i sommar. Det är en sjuk insikt. Jag har hela tiden flyttat fram gränsen för när jag garanterat kommer att vara frisk. Men jag hade inte i mina vildaste drömmar kunnat tro att det skulle ta så här lång tid. Det finns egentligen bara en sak att göra. Acceptera och göra det bästa av situationen. Så det är vad jag gör.

Melodifasan


 Melodifestivalen är någonting som jag tröttnar på redan innan det har börjat. Men i år har jag utan någon outgrundlig anledning tittat på alla deltävlingarna. Och jag vet att det är ett underhållningsprogram och inte ett musikprogram men jag kan ändå inte låta bli förfasas. När de tar med låtar som är så dåliga att treåringar kan göra bättre. Och artister som sjunger så falskt att man inte kan göra annat än lägga sig i fosterställning och gråtandes drömma sig bort till värdar där människor har åtminstone ett uns självinsikt. Vad hjälper det om man kan prata sju språk om man inte kan sjunga på ett enda? 
 Pausunderhållningen är det enda vettiga med det där programmet.
 Ja, då var det sagt.

Helgen har varit skön. Vi har spelat yatzy och ätit bullar och Lotta gör så god mat att jag gråter av lycka när jag äter den.

Stormen

Resan till Melonia såg jag och Micke igår. Den är baserad på Stormen, och väldigt bra. Men inte lika bra som Dunderklumpen. Den slår det mesta.

Det är storm i Göteborg. Mer eller mindre. Det blåser så mycket att man får lite ont i magen. Jag har aldrig tyckt om när det blåser. Det tjuter och viner och regnet piskar mot rutorna. Träden står böjda och snart tror jag att flaggstången brister. Jag stanna inne, sätter på Vänner och låtsas som om verkligheten inte är verklig.

Det var skönt att träffa MIcke igen. Vi sover lite dåligt eftersom vi inte kan låta bli att ligga riktigt riktigt nära varandra. Men det är mest bara underbart mysigt. Igår var vi och fikade och åt en Hagabulle. De är ungefär lika stora som en tallrik. Jättestora. Det var gott och så skönt att sitta med varandra och prata och bara vara på samma ställe. Ikväll åker vi till hans föräldrar. Det ska bli gött.

Om ett par veckor åker jag tillbaka till Dalarna och är med i ett påskspel i Insjöns kyrka. Det ska bli kul att göra något. Litet.
Och snart så kanske jag ska söka några skolor. Kulturama funderar jag på. Sånglinjen alltså. No more musikal för min del.
Ja, så allting är bara bra. Om man bortser från vädret...

Träffade en psykolog på Institutet för stressmedicin. ISM. Hon tyckte att det verkade som om jag var utmattad. Ska få träffa en läkare där som förhoppningsvis gör samma bedömning. Träffade en bra läkare på vårdcentralen idag. Han skrev utmattningssyndrom på min sjukskrivning och det känns så bra. Nu står det inte ångest längre bara för att läkarna inte vet vad de ska skriva. Så tack för det.



image246

back in Kvibbe

 Tillbaka. Hemma. Typ, eller nåt. Jag är här i alla fall, i Kviberg. Känns väldigt bra. Om två timmar får jag träffa Micke..!! Iiiiiiii! Det där med att sakna varandra är lite som att vara kissenödig. Man kan hålla sig nästan hur länge som helst men när man står där utanför toadörren, då jäklar. Shit vad jag saknar honom nu.

 På sista tåget, jag åkte sammanlagt fyra, så satt det en kille bakom mig och lyssnade på musik jättehögt i sina lurar. Jag hatar sånt. När jag ska lyssna på musik i sådana sammanhang så brukar jag sätta på musiken först och lyssna ifall att det hörs. Är det något fel på mig? Är jag en kärring? Ska man säga till i sådana situationer eller, som den svensk man är, lida i tysthet?

 Okey, nu har jag varit neggo så det räcker. Jag är faktiskt inte på dåligt humör. Alls. Okey, det har hänt ett litet mirakel. Jag kom hem, åkte och handlade, åt ärtsoppa och packade upp. Jag tror aldrig att det har hänt i hela mitt 23-åriga liv att jag har packat upp samma dag som jag kommit hem. Så vad är detta? Har det hänt? Har jag blivit vuxen? Man kan ju hålla tummarna att så inte är fallet... hehe. 
 
ja, det var nog allt för den här gången.

Åka hem!


 Ringde till institutet för stressmedicin idag för att höra om de hade fått min remiss och fick reda på att jag hade en tid där på torsdag. Woopsie. Så jag åker tillbaka till "det där jävla blåshålet"(som min farmors sambo kallar Göteborg) imorgon.
 Jag var hos min farmor och Sven i ca 10 minuter igår och fick bland annat reda på att min mensvärk inte var någonting mot den värk jag kommer att känna när jag blir gammal för då har man tydligan konstant värk i hela kroppen. Jag blev också upplyst om att jag borde flytta ifrån det där rövhålet till stad som jag bosatt mig i "medans tid är". Detta av Sven. Farmor gav mig en handduk, smörknivar, brevpapper och en berlock i form av en berguv och rådet att hålla ihop med Micke. Hon hade träffat farfar 1940 och sen hade de hållt ihop tills han dog. Min farmor sa också att mensvärken är värre än att föda barn och hon rådde mig att börja mitt barnafödande ganska snart för efteråt kunde mensvärken bli bättre. Varför ska man utbilda sig eller läsa böcker när man kan åka hem till sina kloka gamla släktingar?

Nu ska jag packa för imorgon 08.30 avgår tåget mot södern.

Lördag


 Den ursprungliga tanken var ändå att jag skulle vara kvar i Falun fram tills nästa måndag. Men på grund av överväldigande saknadskänslor så kommer avfärden snarare att ske på fredag. Så jag inte missar en hel helg med Micke. Outhärdligt. 
 
 Igår träffade jag kusiner och deras söta sjumånaders hund. Trevligt. Idag är jag TRÖTT. Förväntat.
Men jag och Cia ska gå lite på stan och fika lite på café vi tre. Det ska bli väldigt trevligt. 


image244

Underbart vacker solnedgång över Runn igår.


image245

Vass.


I övrigt måste tilläggas att det har varit sol varenda dag sen jag kom hit. Sex dagar SOL. Göteborgsvädret åt fanders.

Töntelin

Jag vet, kommentarer till djurbilder är nästan för töntigt. Eller inte bara nästa. Jag kände det igår när jag skrev inlägget. Men så kände jag också att jag inte brydde mig. Det är min blogg och jag är precis så töntig jag vill Thomas. Och nej, jag skrattar inte åt programledaren i Americas funniest homevideos. Det är inte samma sak!

Idag är fjärde dagen med sol. Det har inte hänt i Götebor under hela tiden jag har bott där. Dalarna in my heart 4-ever. (japp, det här blir också ett töntigt inlägg, se på maken) Men det är bara så gööött. Och något annat som är rätt så gött är att jag börjar hämta mig lite från min ontihalsenoch febersjukdom som jag lidit av i en månad. Så ikväll firar jag och Cia med bio. Ping pong kingen. Har fått för mig att den ska vara bra. Imorgon vet vi.
 Nu ska jag gå ut och njuuuuta av sooolen.
By the way så är jag inte helt säker på att det var på en resa till Trysil som Bussen spelades in. Kanhända skulle vi till Stockholm?Jag vet inte, vart åkte vi buss i trean?

Baj


Bamse!

Min härliga, konstiga, galna, underbara hund!

image241

"Lek med mig matte..!!"



image242

Gott mellanmål? Jag vet inte riktigt.




image243

Tänk att det är så kul att vara hund.

Just nu så är det helt rätt att vara hemma. Jag njuter av allting. Stillheten, solen, snön, hunden, familjen, lugnet, maten... Och trots att jag är väldigt sjukt och har massor med feber så mår jag riktigt bra. Längtar inte det minsta tillbaka till Göteborg, men självklart längtar jag efter Micke. Gullet. Men han är också sjuk så det är inte hela världen att vi inte är på samma ställe.
 Under trappen har jag ett litet förråd med massor av saker. Och när jag tittade igenom ett par lådor för någon dag sedan så hittade jag massor av intressanta grejer. Bland annat en av pappas skivor som han trodde att någon hade snott ifrån skolan för sex år sedan. Haha. Stackarn, det är inte lätt att ha mig som dotter alltid. Och så hittade jag massor av bra böcker som jag inte har läst på flera år. Lööövly!

Nu ska jag gå och leka lite mer med Bamse!

Bussen


Jag hade en liten handbandspelare när jag gick på gymnasiet. Den hade vi väldigt roligt med. Tyvärr så har jag tappat bort banden vi spelade in på. Någon som är förvånad?
Men jag hittade ett idag. Men dokusåpan Bussen som spelades in på en skolresa till Trysil 2003. Caroline Look. Thomas Eriksson. Hur tänkte ni där egentligen? Ja. Jag ska spela upp det för er någon gång.





Jag saknar min pojkvän. Massor.

Pluttinuttigullet

image237

Vi var på dop i helgen. Kornelia fick sig ett namn. Jag har sex underbara kusinbarn som jag träffar alldeles för sällan så det var underbart att alla var där!
 Hon bor i Kinna, en timmes resa från Göteborg så jag ska åka dit och hälsa på lite oftare. de växer ju upp så sjukt fort!
 
 Idag har jag åkt bil i sex timmar och befinner mig nu i underbara Falun. Och minsann, snö är det på marken. Lycka.
 Nu har jag tittat på llite gamla bilder som Cia har på datorn. Shit vad det kändes som ett annat liv för två år sedan. Jag kan inte fatta att jag är samma människa som på bilderna. Intressant.



image238


2005 påväg ut i Europa. Nej, det måste ha varit i ett annat liv. Ooo, mina älsklingsbyxor. De var mörka när jag köpte dem. Och nu är det bara trasor kvar. Man oj vad jag tyckte om dem.



image239

 Och här kan vi Verkligen snacka annat liv. oj oj oj. Liten parantes, det där är mitt skadade ben. Kunde hon inte ha tagit bilden när jag hade andra benet fram och faktiskt kom ner... Väldigt snygg frisyr i övrigt.


Jaaa, man blir då så sentimental varje gång man kommer hem. Nu ska jag och Bumselumsen ta en promenad. För jag har ätit en och en halv pizza idag...!! haha!


Tussilago tussilull

image235

 
 Ingen sommar, ingen vinter och nu är det tydligen vår. Vad har hänt med årstiderna?
 Jag hittade den här lilla tussilagon igår när jag gick till spårvagnen. Den bara stod där och verkade helt likgiltig inför vilket hån den utgorde mot min bild om världsordningen. Den brydde sig inte ett dugg om att den enligt min uppfattning inte ens borde existera. Var är kylan och snön? Var är solen? Jag har levt i ett grått Ingenting i ett och ett halvt år och jag orkar inte mer. 
 Förhoppningsvis är det snö i Dalarna. Lite i alla fall. Snälla, bara lite lite snö...



image236

Hehe. Gulligt namn.

Egentligen så packar jag nu. Vet ju inte hur länge jag blir borta. Kan bli ett bra tag så det gäller att vara förberedd.

Folkhögskola??


 Nu är jag ensam igen. Thomas har åkt tillbaka till Stockholm och livet är som vanligt. Jag sitter vid Mickes dator och kollar upp folkhögskolor. Har funderat ganska så mycket på det den senaste tiden. Har alltid velat prova men känt att "jag inte har tid". Meeen, nu kanske.
 Har tänkt en del på att läsa upp betyg och det här är ju ett väldigt trevligt sätt att göra det på. Linda gjorde det förra året så jag har viss insikt i hur det funkar. Det vore lite trevligt att ha vanliga ämnen tre dagar i veckan och sedan ägna sig åt någonting i stil med silversmide, friluftsliv eller musik. Bara för att det är kul. Och antagligen väldigt utvecklande.

 Det blir inte så mycket bloggskrivande när jag är hos Micke. Har inte riktigt vant mig vid hans tagngentbord. Föredrar mitt. Man måste trycka så hårt på knapparna att det är lätt att man missar någon... Dagens väldigt larviga i-landsproblem.

På söndag åker jag upp till Dalarna och det ska bli helt undebart. Att ha lite folk omkring sig på kvällanra. Jag är Väldigt mycket ensam här nere och det tär lite på mig. Jag är en för social person för att riktigt trivas med det. Så ja, det ska bli skönt.
Orkar inte skriva mer nu. Det är en vass kant på skrivbordet som skär in i armarna. isch.

Knulltuppen är här

image234

 Jag har den senaste timmen fått smakprov på fin skådespelarkonst när den är som bäst. Thomas är här. Han har haft stapplande sex, varit nervös, skjutit och dött, mitt framför mina ögon. Imorgon är det dags för scenskoleprov nr 1 här i Göteborg och jag kan inte säga annat än att den här killen är redo.
 Jag önskar nästan att jag hade honom i fickformat och kunde ta fram honom när det blir lite småtråkigt. Vilket mitt liv har haft en tendens att bli ett par gånger i timmen det senaste halvåret...
 
 Om ni vill följa denne gosses liv och leverne så är det bara att surfa in här:
http://thomaseriksson.blogg.se/

 Fortsatt rapportering om mitt liv kommer imorgon, för nu står det Väldigt stilla måste jag säga. Och så har jag ju en gäst att ta hand om!

Men kan det inte vara så att du vilar för mycket...!?

image233

Spoooky.

Semlor. Mmmm. Jag har varit sugen hela dagen men alldeles för trött för att göra någonting åt saken och faktiskt gå och köpa en. Kanske tar en på vägen när jag åker hem till Micke.
 Förutom att jag är utbränd så har jag de senaste tre veckorna varit förkyld, något som har orsakat mycket irritation. För det betyder att jag inte ens kan träna Lite. Bajs bajs bajs.
 Annars är det rätt så bra.
 Träffar kompisar som klagar på att de har varit sjuka i tre dagar och det är så Jooobbigt. Ha. Försök fem månader och se hur jävla kul det är. Usch, nu låter jag så där bitter igen som jag gör ibland. Jag är inte bitter. Men jag är liite trött på att vara sjuk och trött och leva på socialbidrag. Tro det eller ej men det är inte fullt så kul som det låter. Imorgon ska jag träffa min kurator och prata om hur trött jag är på det. Men man får inte vara för pessimistisk på sånna där ställen för då lurar de i en lyckopiller. Jag vet nog hur det funkar. Men den gubben gick inte!
 Seriöst så pratade hon om det förra gången jag var där och jag kände att vi kommer nog inte bli bästisar. Men det gör inte så mycket. På sista tiden har jag blivit väldigt bra på att skita fullständigt i vad andra människor tycker. Man måste bli bra på det när man är i en sån här situation annars blir man seriöst galen. För folk tycker så extremt mycket saker. Och helt ärligt så är det ganska så mycket ogenomtänkt skit de slänger ur sig. Så det är bara att filtrera.
 Det är inte det att jag inte förstår att folk inte förstår, men man blir trött i alla fall. När alla vill ge en åsikter som man verkligen inte har bett om. "men, kan det inte vara så att du är trött för att du vilar för mycket...??" Det är min hatreplik just nu. Lite synd, för när någon säger så slutar jag lyssna. Helt. De kan säga en massa bra saker efterår, I don't care. När man väl har sagt de magiska orden så har man förlorat mig.

Konst eller bara konstigt?


 För ett par dagar sen var jag och Micke på Bolagret och tittade på... hm... vet inte vad, men det var nog nåt till honom... Och då såg vi en tavla som Micke genast fattade tycke för. Jag kände inga varmare känslor utan kan väl utan att överdriva säga att jag tyckte att den var... ja... ful. Så jag slänger ur mig "köp den inte, jag målar en till dig istället."
 När jag dagen efter sitter hemma och ska återskapa det jag sett, fast snyggare, så kan jag inte för mitt liv komma på hur den såg ut. Allt som finns kvar är en svag förnimmelse av vitt och orange. Så jag sätter igång.
 För första gången i mitt liv ska jag måla någonting "modernt". Det går sådär.
 Slutar med att ja ringer Micke med gråten i halsen och hulkar fram någonting i stil med "Jag måste härifrån, den är vidrig och den stirrar på mig och hånar mig!"

 Idag tog jag nya tag och skvätta på lite mer färg, men det blev inte mycket bättre för det. Så nu sitter jag här med den äckliga tavlan som är beviset på min totala inkompetens inom abstrakt konst och känner mig lite... tom.
 Men jag ska ge den ett par chanser till och förhoppningsvis så kanske den tar sig lite i alla fall.
 Rent ekonomiskt hade det varit bättre att bara köpa skiten på Bolagret. Den kostade 49 kr och jag har redan lagt säkert 100 kr på den här. Haha. Men man lär ju sig av sina misstag. Nästa gång jag får för mig att måla någonting abstrakt, så ska jag låta bli.






image232

Allt för Honom

 Likt en välartad hemmafru har jag den senaste timmen gått igenom recept efter recept på Arlas hemsida för att hitta någonting gott att göra till middag åt min utsvultne pojkvän. Efter en lång slitsam dag på jobbet ska han komma hem till en väldoftande lägenhet, med en rosigt söt flickvän som står vid spisen. Han ska med en lättad suck kränga av sig jackan och lämna alla världens svårigheter bakom sig. Hemmet är en tillflyktsort, en edens lustgård i denna våldsamma verklighet. Här och endast här, ska min älskades sargade själ finna ro. Och detta kan enbart uppnås med hjälp av den perfekta middagen.
 Utanför fönstret blåser stormen och regnet piskar hus och träd. I detta vidriga inferno ska jag gå, med böjd nacke och bestämda steg. Min älskades hunger är viktigare än allt annat, och färden fram och tillbaka till ICA Maxi må vara hur hemsk som helst. Jag skulle gå genom eld för att finna de rätta ingredienserna.
 Väl hemma ska jag ställa mig i köket. Jag ska hacka, steka och panera som om det inte fanns en morgondag. För allting, allting, måste vara perfekt när Han kommer hem.










Hehe...

RSS 2.0