Utnyttjad på jobbet...

Jag jobbar idag, länge. Tio timmar. Åtta till åtta med två timmars rast.  Den här typen av så kallade uppdelade turer är ganska så vanligt inom äldrevården. Det behövs mycket folk på mornarna och kvällarna, och mindre på eftermiddagarna. Och då löser man det smidigt med att personalen får två timmars obetald rast mitt i dagen. Jag tycker att det är fult och gränsat till utnyttjande. Personligen lider jag inte jättemycket av det eftersom jag har så himla nära till jobbet att jag kan gå hem de där två timmarna. Men de som bor på andra sidan stan sitter ju oftast kvar på jobbet i de där två timmarna. Det är så pass länge att man hinner bli riktigt uttråkad, men absolut inte så länge att man hinner åka och göra någonting annat. Men arbetsgivarna tjänar ju på det...
Jag tycker att det borde vara förbjudet. Eller att man borde få typ halva lönen under den där långa rasten eller nåt. Det känns ju nästan som om man jobbar, man sitter ju bara och väntar på att gå tillbaka. Även jag som hinner hem kan ju absolut inte slappna av de där två timmarna.

Sådär, nu har jag fått klaga lite! Dags att återgå till jobbet. Och inte glömma ställa om klockan imorn. Har inte lust att jobba en timme extra...


Lata dagar

Det är väldigt lugnt i mitt liv för tillfället. Idag avslutade vi en kurs och nästa börjar inte förrän nästa onsdag. Lyx! Solen skiner så snart ska jag ta mig en promenad och hämta nästa kursbok och fylla på d-vitamin depåerna.
Hälsoekonomitentan fick vi tillbaka i helgen och jag klarade den med god marginal så lyckan är väl mer eller mindre total. Alltid skönt att slippa sånt hängandes över sig under nästa kurs.

I övrigt så är jag väldigt nöjd med livet och tillvaron.



Denna bild är tagen i Edinburgh, och dit kommer jag att återvända i sommar men denna gång med mamma, pappa och Micke som resesällskap!

Kort



Nu är det äntligen borta! det långa jobbiga håret som Alltid är ivägen.

Då målar vi lite igen...


Igår när jag kom hem och egentligen skulle sätta mig och plugga så fick jag för mig att jag skulle måla en tavla istället. Och jag har länge tänkt att jag skull måla av en bild av Modesty Blaise, en seriefigur som jag älskade när jag var yngre. Så jag letade på en bild på internet, och nu är det hela så gott som klart. Jag trodde att det skulle vara väldigt svårt eftersom jag aldrig brukar måla den typen av bilder, men det gick riktigt bra kul nog. Så här kommer några bilder så att man kan se de olika stegen i målningen.





Först en skiss, och sen var det bara att fylla i med svart!













Det är lite småpill kvar, men den är i stort sett klar! Så sen ska Micke få rama in den med en svart, bred ram. Äntligen någonting att hänga på väggen...

Glad



Lindas söta underbara katt som jag har blivit helt totalt kär i. Sockan.


Vi har börjat en ny kurs nu. På tal om katter... nej. Vi läser en kurs som heter Policy, etik och resursfördelning och jag känner att detta är mycket mer min kopp te än hälsoekonomi. Så nu sitter jag här och läser kurslitteraturen och är allmänt glad.
Micke är och handlar ingredienser till kanelbullar och det drar ju inte direkt ner humöret det heller.

I helgen är det dags för nästa yogalärarutbildningshelg och jag lääängtar!

RSS 2.0