Skit också

 Jag och Linda har en tendens att lida av otur när vi ska träffas. Oftast är någon av oss sjuk, eller så kommer det saker i vägen så att vi inte lyckas ta oss till staden där den andra befinner sig. På lördag kommer denna härliga människa ner från Stockholm och vad händer? Jag får magsjuka! Det är som ett stort dåligt skämt. Det som är så jobbigt är att smittorisken är så stor, att även ifall jag blir frisk idag så får jag inte vistas bland människor på 48 timmar. Det är så tråkigt. Som om det inte vore nog med bara själva magsjukan. Att kräkas är något av det värsta jag vet...
 Micke är ute och far och jag spenderar dagen ihop med Camilla Läckbergs "Stenhuggaren". Är inte så överväldigat förtjust i hennes böcker, men jag kommer nog läsa alla i alla fall. Man fastnar liksom lite. När det handlar om samma människor.

 Snart bor jag och Micke ihop. Det är en lite konstig känsla. Oftast bara bra och skönt och helt undebart. Men visst sjutton är det läskigt också. Kärlek är läskigt. Livet är läskigt. Men det är ju lite det som är grejen.

Andas ut


 Det är ju alltid någonting alldeles speciellt med att komma hem ifrån någonting. Nu när jag har landat i Mölndal igen så släpper en massa spänningar jag inte visste att jag hade och tröttheten som följer är i det närmaste förlamande. Men det är inte alls som för bara nåra månader sedan, då jag hade legat däckad i en vecka efter något sådant här. Nu tror jag att det räcker med ett par dagar.
 Igår gjorde jag ingenting och idag gör jag ingenting fram tills om ungefär en timme då jag ska åka på ett litet möte på Röda Korset. Det är ett så härligt ställe att vara på, med engagerade människor.

Micke har tagit så fina bilder i Dalarna, men de är så stora att det inte går att lägga upp. Ska fixa..


Jadu


 Vädret är inte riktigt som det ska. Det är någonting som trycker neråt och inåt och som får huvudet att göra precis så ont att det inte riktigt är någon mening med att ta en tablett. Man blir tung i kroppen och får ingen vidare lust att göra någonting.
 Vi har spelat alfapet och jag förlorade stort. Gör som alltid och skyller på min hjärna som inte fungerar som den ska. Jag var grym på alfapet förut.


Här kommer några bilder som jag äntligen fått in i datorn.



Malin och Urban, nygifta och fina. Lilla Kasper i mitten.



Fyrklövern jag hittade.



Träffade Ellen. Var något år sedan. Skulle gå och fika men sprang på min mamma och hanmade på demonstration på stora torget istället. Emot nedskärningarna inom skolan.



Jocke. Söta lillebror har blivit stor och tagit studenten. Hurraaa!




Han var så goo!

Nu ska jag och Cia kolla på film. Baj

Falun


 Sitter och kollar runt på diverse kompisars bloggar och stör mig på hur sällan de uppdaterar när det slår mig att jag själv inte har gjort det på ett tag nu. Så håll i er för här kommer ett hejdundrande inlägg! Eller nåt...

Sedan sistens har jag alltså varit på ett bröllop. Det var vackert, lite väl kristet och båda sa ja. Som det brukar vara alltså. Jag sjön tre vackra låtar och bet mig i kinden för att inte gråta. Festen var superrolig med gott vin och rolig dans. Buggade med kusinen Ulrikas karl Mats, han kan det där med att svänga runt tjejer på dansgolvet. Blev lite yr med det var det värt. Somnade vid ett var var på det stora hela väldigt nöjd med kvällen.

 Dagen efter styrde vi kosan mot Dalarna. Fullastad bil med farmor i mitten. Jag åt hambugare och godis och kände mig allmänt hälsosam. Efter åtta timmar var vi hemma... Bläää för att åka bil. På hemvägen blir det tåg.

Här hemma har jag:
 Träffat helena. Lustigt hur det kan kännas som om man träffades igår när det var sexton månader sedan sist.
 Gått promenader med Bamse.
 Druckit x antal koppar te.
 Läst "Hembiträdet" av Marie Hermanson. rekomenderas icke.
 Tittat på halva Sound av music. Ska se resten i eftermiddag.
 
Jag saknar Micke men inte Göteborg. Eller jo. lite Göteborg också nu när jag tänker på det. eller saknar och saknar förresten. Skitsamma.

För ungefär tre år sedan hittade jag en fyrklöver ute på gräsmattan. Har inte tänkt på det alls sedan dess men kom på det i förrgår när vi satt och pratade. Idag när jag var ute med hunden tänkte jag "vad roligt om man skulle hitta en till...", tittade ner på marken, och precis där stod det en fyrklöver.

Nam nam


 Nu har jag packat och sitter och väntar på att Micke ska komma hem från rep. Sen ska vi åka till hans föräldrar och äta lite Grattis Sverige-mat. Efter det åker vi till Kinna och träffar min familj! Löövly.
 Jag åt sill till lunch. Det är underskattad mat tycker jag. Mmm. Mat. Jag är inne i en matperiod. När jag inte äter så tänker jag på mat. Och jag blir hungrig typ varannan timme. Ost, jag vill ha lite god ost. Och sushi. Jag har varit på en liten asiataffär och köpt wasabi, inlagd ingerfära och lite annat smått och gott så att jag kan göra sushi till min stackars svältfödda familj. Det finns inte någon sushirestaurant i Falun. Har ni hört på maken??
 Jag är lite sugen på oxfilé också. Med vitlök. Potatisgratäng. chokladtårta. Grillad lax. Shit vad hungrig jag blev nu...

Måste gå och stoppa i mig något. jag tror att det finns kakor i frysen.

hajar och packning


 Man märker verkligen hur mycket saker man har när man ska flytta. Jag har en bild av att allt jag äger får plats i en sisådär fem flyttlådor. FEL. Snarare femtio. En annan sak man märker när man flyttar är hur otroligt lat man är. Efter två timmar ineffektivt packande har jag fått ihop till tre lådor. Pinsamt. Men jag skyller lite på värmen, man blir helt utslagen när det är så här varmt.
 Badade för första gången på typ två år igår. Det var fucking underbart. Fick jobba lite med min sjöskräck också, alltid bra när man får in lite terapi i vardagen. Jag är nämligen pissrädd för allting som har med djupt vatten att göra. Och djupt betyder att man inte bottnar alternativt inte ser botten. Jag är rädd för hajar när jag simmar i inomhuspooler. I sjöar är jag nog mest rädd för rockor. Det fanns en stor äcklig rocka i en Barnen Hedenhös-bok och jag har inte riktigt hämtat mig från den läsupplevelsen än. Självklart är jag också rädd för att en mörk ond kraft ska suga ner mig i djupet. Jag hör Hajen-temat när jag simmar i smö svenska sjöar.

 Herregud...
Fattar någon att det är juni? På lördag är min kusins bröllop, måste öva in de tusen sånger jag ska sjunga. Fyra... Sen åker jag upp till Dalarna och träffar HELENA!! Det ska bli så obeskrivligt underbart härligt att träffa henne efter 16 månader. Det känns som ett halvt liv. Jag höll på att skriva "det känns som ett år" och så kom jag på att det var mer än ett år. I am not the sharpest knife in the drawer. A few sandwiches short of a picknick...

Snart ska jag åka och grilla och träffa Ida-Marie! Iiii. Kul. Och spela kubb.

RSS 2.0