Heeem

Nu åker jag till Falun! Om ett par timmar. Håller på att packa det sista. Tur att man har en apstor ryggsäck... Och att vi inte har så tunga böcker till den sista delkursen. Snart snart får jag förhoppningsvis se SNÖ.

Packar


   Jag äger ett par vinterskor som väger ca ett ton och tar upp halva min väska. Men de måste fraktas uppåt för här nere på västkusten gör de inte mycket nytta och så dyra som de var (1500) så måste jag ju se till att använda dem. Men väskan var liksom tung och full redan innan...

  I övrigt så är jag rätt så bra på att packa. Datorn får stanna hemma eftersom jag är så sjukligt rädd för att den ska bli stulen på tåget. Litar inte på någon och tar med den på toaletten. Orkar inte med det i år. Tar bara med mig billiga saker som det inte gör så mycket om någon snor. Förutom skorna då, men i dessa växthuseffekttider så är det nog inte så många som är ute efter den typen av skor.

  Imorgon så tar jag tåget upp till Dalarna. Sex timmar på tåg, jag ber till någon sorts gud att jag ska slippa barnfamiljerna. Men mp3:n räddar många situationer. Det ska bli så skönt att komma hem. Jag längtar. Men idag är det faktiskt relativt okey att bo i Göteborg för solen skiner. Helt crazy.


 

Blå himmel, det är man inte bortskämd med...


I övrigt så är jag lycklig och oftast lite hög på socker eftersom Micke gjorde det stora misstaget att köpa hem after eight. Vi skulle ha det "att bjuda folk på". Men helt ärligt så är det inte folk hemma hos oss så ofta. Så jag åt upp det. Tänkte att de inte skulle behöva ligga där i skåpet och bli gamla och så där vita och fula som choklad blir. Det blir ju ingen människa glad av. Så egentligen så kan man säga att jag räddade Micke från att göra bort sig inför eventuella gäster.
   Det absolut bästa med mig är att jag är så fruktansvärt snäll. Men också att jag är väldigt ödmjuk.

Jul på Liseberg



Renar och Daim. Vad annars? Det är så fint och naturligt. Men det var faktiskt riktigt mysigt alltihopa. Fudge, varm choklad och ett par trevliga julklappar.



Micke och Pelle blev förvirrade av den konstgjorda snön.

Nu ska jag dansa lite på dansmattan!

Pepparkaksbak

baka baka liten kaka rulla rulla liten bulla.

pepparkaksbak pepparkaksfram.

Jag har läst så mycket statlig utredning att mina ögon går i kors och jag glömmer allt sekunden efter jag har läst det. Bra där Elin. Men det blir nog bra, kanske något litet ord fastnar. Vi får tillbaka våra tentor från förra kursen 23 dec. Haha. INGEN är ju kvar i Göteborg då, utan de stackarna som faktiskt är uppväxta här. ÅÅÅ vad det ska bli skönt att komma härifrån! Nu ska jag baka pepparkaka. Kanske en dalahäst.

Grattis Louise!



Louise fyllde år igår och vi var där och sa grattis och drack glögg. På bilden ser vi även min älskade, och lite konstiga, pojkvän och Louises pojkvän Johannes. Det var för övrigt dessa två(Johannes och Louise) vi var till Gotland med.



Det här är Emmy.
Lukasz (tror han stavar så...):






Och jag! Och nej, jag hade inte strumpbyxorna uppdragna över magen hela kvällen, det var bara temorärt.

Nu fick jag bråttom helt plötsligt. Attans...

Glad Lucia!


   Något tungt ligger över mig. Det är sååå svååårt att gå upp på mornarna. Jag skyller på det vidriga vidriga göteborgsvädret. Det är bara grått och regnar och jag längtar hem till Dalarna. Det har inte varit vitt på marken en enda gång här. Inte EN ENDA. Men snart åker jag och blir borta i två hela veckor!
   Idag gjorde jag yoga på friskis i en och en halv timme. Så skönt. Och just då så tittade faktiskt solen fram och lyste på oss genom fönstret.

   Lucia. En intressant tradition. Lucia var ju svensk och blond. Njae... Men om hon nu inte var det, och vi inte är ute efter likheten, varför kan då inte Lucia få vara en kille? Vore det verkligen så hemskt?

Ikväll ska det bli fest och jag hoppas på tårta!

Armband



   Idag fick jag lite saker som jag beställt på internet och kunde således fortsätta med pärlpysslandet. Här är resultatet av dagens vedermödor.

 

Det är så kul och jag märker att jag blir lite manisk och besatt. Men allt för konsten.
   Ikväll är det kör!

Lite ensam


   Jag bloggar alltså finns jag

   Man kan ju inte vara riktigt säker annars, på att jag finns. Sitter här i vid mitt skrivbord och gör inte så mycket väsen av mig. Micke tycker att jag gör mycket väsen av mig, men det är ju bara inne i lägenheten så det gills inte. De senaste dagarna har det inte blivit så mycket väsen pga att jag är lite sjuk, i min hals. Då är jag snäppet tystare än vanligt.
   Jag vill ha fler nära vänner nära. Som kan komma hem till mig på fredag och dricka te och prata om universums oändlighet, konstiga människor som gör konstiga saker och om mitt problem med silverfiskarna. Kanske borde jag ringa någon, men jag vet inte om jag vill det så gärna att jag faktiskt skulle vilja det i verkligheten. Kanske vill jag bara fantisera om det. Särskilt när så många är så långt bort och jag inte har varit så där jättebra på att underhålla mina relationer medans jag var utbränd.
    Men snart är jag inte det längre, snart är jag pigg och orkar ha vänner igen. Lite nu, men inte som innan. Det är på gång, måste ju ta tid sånt här. Tydligen.
   Men nu är jag i alla fall inne på sista delkursen för den här terminen och är glad att det gick, att jag orkade. Weee.

Pärlpyssel


    Jag känner mig pysslig idag. Pärlorna är mina bästa vänner. Har pysslat ihop en liten julklapp minsann. Men jag säger inte till vem...!
   När jag är på pysselhumör så blir jag Väldigt pysslig. Så jag har klippt sönder en massa gamla halsband för att komma åt pärlorna. Jaja, hade nog inte använt dem mer i alla fall. Nu är grundaterialet slut och jag kan inte göra något mer så jag sitter här och har abstinens. Letade förgäver efter någonting som jag kunde göra lite finare med pärlor. Men egentligen är det bra, för jag har lite att läsa tills imorgon.
  Micke har städat badrummet från golv till tak och fixat snabbare internet. Vilket rackarns bra kille han är.

Bakis...

 Sitter och försöker bestämma mig för vilken pizza jag ska beställa. Idag har jag varit något så ovanligt som bakis. Detta som ett direkt resultat av att jag igår blev väldigt full. Det händer inte så ofta och jag är lite förvånad. Egentligen gör det mig inte så mycket. Jag var inte så full så jag inte kommer ihåg, utan har en klar bild av hela kvällen. Men idag har jag mått illa hela dagen. Jaja, när det händer så här sällan så kan man ju leva med det. Micke skrattade åt mig. Och var som vanligt helt spiknykter.

 Trots gårdagen så ska jag snart göra mig i ordning och åka på en till fest. Känner att jag måste passa på att träffa mina kurskompisar utanför skolan. Men det blir inget drickande ikväll. Och jag ska hem och sova tidigt...

Prostitution, molekyler och annat smått och gott....


   Vi hade en intressant diskussion om prostitution i skolan idag. Det är allt en härlig kurs jag läser. Satt senare brevid två chalmerister, vi är ju inhyrda i chalmers lokaler, och hörde dem prata om ...ja... molekyler.. .eller nåt. Och det är så himla skönt att det finns folk som är intresserad av sånt också. Om alla var som jag skulle vi ju inte komma så långt med det tekniska i det här samhället. Jag föredrar moraliska dilemman kring prostitution och transvestitism. Särskilt med vår härliga föreläsare.

   I helgen är det meningen att det ska hända massor med saker. Vissa saker samtidigt, ska bli kul att se hur det funkar. Bland annat ska jag sälja kramar åt Röda Korset. På tal om prostitution... Och så fyller Mickes lilla kusin år, och Angelina fyller år och så är det klassfest. Jag kommer vara trött men lycklig på söndag.

Vi har köpt ett så gott rött te. Det här är tredje koppen te jag dricker inom loppet av ett par timmar. Blir nog en del spring på toa i natt. Usch, det är då silverfiskarna är ute. Jag håller på att utrota dem men det går sådär. Micke säger att de har funnits i miljontals år och att jag inte kommer att lyckas men skam den som ger sig.
Nu ska jag sova.

Filmtips


Se De Ofrivilliga. Den var väldans väldans bra tyckte jag, Micke och Christian.

Vi har guitar hero med trummorna och sång. Det är kuuul! Men nu ska jag till skolan. Det är också rätt så kul.

Blä


   Ett konkret mål. Det skulle jag nog behöva egentligen. Det är lätt att tappa suget när man sitter med sin tråkiga tenta och liksom inte riktigt kan komma på anledningen till varför man skriver om representationsbegreppet och om varför Anja Hirdman tycker att bilden är viktigt i analyser av veckopressen. Det är inte så att jag inte alls tycker att det är intressant, jag har bara extremt taskig koncentrationsförmåga och tycker väldigt fort att saker inte är riktigt så kul som det borde vara.
  Och när man då har varit hos studievägledaren som säger typ "det finns ju inte direkt några jobb om man pluggar genosvetenskap, man får skapa sitt eget jobb" så är motivationen inte direkt på topp.
   Men jag kämpar på eftersom det ändå fortfarande är ett ämne som jag vill ha kunskap om. Allting behöver inte leda till ett jobb. Kunskap och insikt är viktigare. Och det spelar ingen roll att denna tenta inte alls blev lika bra som förra. Det är en liten liten fjärt i rymden.

  Inspirerad av Lotta så har jag under eftermiddagen bakat ett delikat bröd som jag nu intar tillsammans med en kopp te. Och om en timme så blir det träning på friskis. Snart snart kommer musklerna tillbaka.

Nam nam



En kaka?
Lotta har bakat en del på senaste tiden. Och allting smakade super duper.

       
Tryfflar, glögg och mjuka kakor.

Det var en bra dag...

RSS 2.0