Konsumtionsfritt halvår

Jag är inte och har väl aldrig riktigt heller varit så förtjust i konsumtion. Saker, saker, saker. De tar upp tid och plats och energi.
På vårt kylskåp står något i stil med
Vi ska jobba mer så vi kan konsumera mer så vi kan producera mer så vi kan jobba mer
Citatet äv urklippt ur Fria tidningen, och jag tycker att det säger ganska så mycket. Ibland tror jag att vi tappar bort oss i den här spiralen utan att fundera över huruvida den egentligen gör gott. Så jag skulle vilja ta ett steg ur. Det kom som ett infall för några dagar sedan och nu när det har landat lite så känns det väldigt bra. Jag är inte en person som köper så fruktansvärt mycket saker, men jag tycker att det ska bli väldigt intressant att se vad som händer när jag inte ska köpa någonting alls. Undantagen är sånt som man "måste" ha, typ tvål och mat. Jag har inte satt upp några strikta regler utan tror att det ger sig med tiden. men imorn så börjar det. Spännande.
Nu får jag leva på kärlek!

Utflykt

Utflykt i Falun med familjens nytillskott, Abbe.

En vit jul!


Ny kamera!

En liten julklapp till mig själv kan man säga att den var, kameran som jag köpte igår. Nu tar jag bilder på allt, ovan är Micke imorse när har skulle åka till jobbet.
Här är en bild på mitt jobb. Många papper är det...
När jag hade jobbat lite gick jag och Micke och åt lunch och fikade.
Micke blev lite misstänksam när jag ville smaka på hans kaka.
Men efter lite övertalning så ändrade han sig!
Och när jag sen kom hem så sydde jag ett fodral till kameran av en gammal klänning jag köpte på Gotland i somras.
En bra dag helt enkelt.
God jul då! Jag längtar till imorgon, för då är det sista avsnittet av julkalendern. Hur sjutton ska de få ihop allting..?

Mys

Det har varit en lugn och skön helg. Tyvärr jobbar Micke så jag är ensam, men det går ingen nöd på mig. Igår blev det pepparkaksbak och idag har jag gjort mozartkulor. Det kommer några vänner hit ikväll på julmys.
Nu har vi kommit en bit längre med köket. Men för närvarande tar vi en renoveringspaus och det blir nog att vi drar igång igen efter jul.

Här och nu

Det var längesedan, jag ber om ursäkt. Har precis kommit hem ifrån kören och sitter med en blodgrape och ett stycke dator framför mig. Jag vill så gärna dela med mig av ett stycke ur en bok jag precis har börjat läsa. Den heter Mindfullness - ögonblickens under och är skriven av Thich Nhat Hanh.
"Om man bara tänker på den väntande tekoppen när man diskar, och alltså skyndar på för att få disken undanstökad, som om den vore ett störningsmoment, då "diskar man inte för att diska". Man kan inte ens säga att man är vid liv under den tiden, för man är komplett oförmögen att se livets mirakel om man står där vid disken och tänker på annat. Kan man inte diska, kanske man inte ens kan dricka sitt te. För när man väl har satt sig att dricka sitt te, kommer man bara att tänka på en massa annat, knappt medveten om temuggen i sina händer. På så vis sugs man in i framtiden - och blir oförmögen att verkligen leva helt närvarande en enda minut av sitt liv."
Hur mycker gör vi inte varje dag för att det ska bli undanstökat? Hur många är inte dessa störningsmoment som kommer i vägen och tar upp vår dyrbara tid? Alltid denna framtid som väntar och lockar med sina oskrivna blad och löfte om lycka. Om bara.
Det är som det är, just nu. Du är som du är, just nu. Det är aldrig för tidigt eller för sent att lägga märke till nuet.
Det är så enkelt och samtidigt så svårt. Men det är bara att börja om. Varje dag och varje stund som man finner sig själv vara någon annanstans än där man faktiskt är.

RSS 2.0