Death by tray it shall be!



Fick ett infall i eftermiddags och jobbar nu på en Darth Vader tavla, tro det eller ej! Det var lite svårare än jag trodde... Och jag har svårt att bestämma mig för om jag gillar akryl eller inte. Det torkar så sablans fort, i princip så torkar det på penseln medan man målar. Men olja torkar ju å andra sidan Aldrig. Så jag fortsätter nog med akryl. Och den är inte färdig än, om någon trodde det.  Det vita ska inte vara fullt så vitt och så ska allting bli lite... snyggare...


Mer bilder!



Nu går det igen! Datorn behöver bara vila lite ibland, som vi alla.

Nu är det fredag och det firar jag genom att dela med mig av detta:






Varsågoda!
Jag tycker att det här med värdighet ät väldigt överskattat.
Bilderna är i alla fall från Gotland och jag tycker att de passar idag för jag sitter och funderar på vad vi ska hitta på när vi åker dit i sommar. En vecka över midsommar blir det och jag har en känsla av att det kommer bli väldigt härligt. Kanske så blir det fler sådana här snygga bilder också. Man kan alltid hoppas.
Nu ska jag fortsätta läsa en 21 sidig metaanalys som sammanfattar vad man ska äta/undvika för att minska risken för cancer. Intressant men inget jättenytt, ät bra med frukt och grönt, fibrer och undvik socker, vitt mjöl, rött kött och alkohol så kommer man en bra bit på vägen. Sådär, flera års forskning komprimerat till en mening, that's how we do it på Sahlgrenska! =)

Närmare 30 än 20!



Japp, nu är man närmare 30 än 20. Känns riktigt bra faktiskt. Jag hade bestämt mig för att 25-års krisen skulle gå över i fredags när jag fyllde år och det gjorde den. Det är ju omöjligt att ha en 25-års kris när man är 26 liksom.  Bilden ovan är tagen för två och ett halvt år sedan på midsommar i Leksand. Vi tar några fler bilder därifrån...



Fina pappa

Jag skulle lägga in fler bilder men datorn vill inte det just nu så  det blir inget av med det. En annan gång!
Imorn börjar Filmfestivalen! Jag ska gå och se massa massa bra film!

Jobb jobb



Idag har jag jobbat. Jag älskar mitt jobb, det är underbart att jobba med människor och jag önskar att alla provade på det någon gång i livet. Men det är tungt och jobbigt också, psykiskt, att se människor som är på väg att dö och som mår dåligt av olika skäl. Det är värt det för det finns också otroligt mycket glädje, men jag orkar inte jobba hur mycket som helst och har en oerhörd respekt för de som orkar och som gör det väldigt bra. En blomma till dem.

Katt

Det satt en katt i en busskur när jag åkte till skolan. Det såg ut som om den väntade på bussen. Lustigt. Jag hann nästan ta en bild. Men bara nästan... Nu har vi ätit fisksoppan, den blev Väldigt god. Men jag har inte någon bild.

Snart kommer väl sommaren?




Jag skolkar idag. Fast det sköna är ju att man inte behöver skolka när man går på universitetet, det är bara att inte gå dit och ingen bryr sig. Ikväll ska jag göra fisksoppa med räkor och saffran, det har jag längtat efter hela veckan. Kanske lägger jag upp en liten bild. Nu Ska jag börja laga mat efter recept i alla fall en dag i veckan för jag är så otroligt trött på mina pastasåser och lasagner. Visst är det gott, men lite variation har ju aldrig dödat någon.

Snart är det filmfestival i Göteborg! Programmet kom i förrgår så nu är det bara att bestämma sig för vilka filmer man ska prioritera. Svåra val framöver...

Vara den man är och så



Ibland önskar jag att jag var en giraff. De har nog lite mindre att tänka på...

Slappt

Jag har inte pluggat. alls. Och imorn är det tenta. Och jag kan inte bry mig mindre. Eller jo, lite mindre skulle jag kunna bry mig men det är marginellt. Det finns en liten chans att jag klarar det ändå, jag har ju varit på föreläsningarna. Men jag tycker inte att jag borde klara det, det skulle vara det ultimata beviset på universitetets oerhörda slapphet. Man kan ta sig igonom en utbildning och inte lära sig någonting alls om man vill. Och visst, det är ju mycket upp till en själv att plugga och man måste ta eget ansvar för att man lär sig det man ska lära sig, bla bla. Men vi har ju ändå universitet. Om man inte trodde att det var någon vits med att ha uppstyrda utbildningar så skulle ju alla bara kunna sitta hemma och ta sitt personliga ansvar och lära sig det man behöver kunna för ett visst yrke. Men riktigt så funkar det ju inte. Vi är ju ibland lite lata och så är det faktiskt väldigt svårt att veta vad som är viktigt att lära sig. Så därför behöver vi kurser och lärare och föreläsningar. Men jag tycker att det är lite för lite av det på min utbildning. Jag lär mig mycket men skulle kunna lära mig minst dubbelt så mycket om vi hade en ordentlig utbildning där man faktiskt var i skolan mer än nio timmar i veckan. Men man får vara glad för det man får.

Idag har jag tränat Body Pump för första gången på en och en halv månad, så imorn kommer jag inte kunna röra mig. Ska bli härligt! Jag har alltid gillat träningsvärk.



Jag har ingen ny bild så här kommer en gammal. Det är en säl. Jag tycker oerhört mycket om sälar. Och sommar...

Isbana i Göteborg

OJ vad det var halt igår. Det var så sjukt, galet, helt uppåt väggarna halt så man höll på att inte ta sig någonstans. Jag gick Väldigt försiktigt och ändå så ramlade jag två gånger. Funderar på att skaffa broddar men eftersom jag redan nu är farligt nära tantgränsen så är jag lite rädd att det skulle bli droppen.

På tisdag är det tenta och jag överväger att börja plugga idag. Kanske. Eller så gör jag det imorn. Det är ju så Fruktansvärt skönt med jullov. Det har varit en väldigt bra jul i år, som vanligt. Men jag har en vision om att jag över nästa jul kommer befinna mig i Indien...!



Vägen vi vandrar



Det ser ljust ut där framme.

Lille katt












Sitter i Örebro och myser med Albin, Lindas kattunge som vi hämtade i förrgår. Galet söt!

RSS 2.0