Stilla sig

Det har varit ovanligt mycket i mitt huvud de senaste veckorna och jag har vaknat tröttare på mornarna än jag var när jag gick och la mig. Trots ganska så mycket att göra så har jag som vanligt gjort yoga och mediterat i princip varjde dag, annars så går det ju inte. Men jag har gjort en andningsmeditation där man pumpar med magen ganska mycket och har ögonen öppna, så den har inte gett mig riktigt det lugn jag har behövt. Även om den har varit bra av andra anledningar. Igår när klockan var åtta och jag hade varit igång hela dagen så la jag ifrån mig alla papper och satte mig och gjorde en mantrameditation med ett av mina absoluta favoritmantran, Guru Ram Das. En länk till detta mantra finns här:
http://www.youtube.com/watch?v=tZZAAxmAb5A
Man sitter bara i lätt meditationsställning med händerna i gyan mudra och ögonen sluta och fokus på tredje ögat.
Jag gjorde detta mantra i 31 minuter och kände hur jag sjönk in i mig själv, samtidigt som jag kunde ta in mer av nuet och det som fanns omkring mig.
Och det är verkligen så här det känns efter en bra meditation. Oftast. (Bilden la en vän upp på facebook, jag vet inte var den kommer ifrån ursprungligen men jag lånar den för jag tycker att den är så himla bra.)
Imorse så vaknade jag av mig själv och kände mig utvilad så jag var helt säker på att jag hade försovit mig, eftersom jag har varit så fruktansvärt trött de sista veckorna och särsklit på mornarna. Men när jag tittade på klockan så var den bara tio i sex. Jag blev väldigt förvånad och kunde först inte förstå hur det hade gått till. Sen så slog det mig, jag hade ju äntligen gjort en härlig, lugn mantrameditation kvällen innan som hade låtit min kropp och hjärna vila ordentligt. Ibland när jag är väldigt trött så tror jag att det är bara sova sova sova som gäller, men nu blev jag igen påmind om vikten av meditation. När jag är riktigt uppe i varv så är det som att sömnen inte ger tillräckligt med vila för att jag ska kunna återhämta mig. Då är det meditation som gäller!

Som en konstverk

Efter några mindre justeringar hänger nu den nya lampskärmen på sin plats ovanför köksbordet och jag är fantastiskt nöjd. Mycket snyggare än någon vi hittade i olika affärer.
Jag tycker nästan att det är som ett konstverk. Både skärmen i stort och alla de små vackra dukarna som den består av.
Imorn och på onsdag är det jobb och på torsdag är det opponering och sen är det yogaretreathelg med avslutningsceremino. En bra vecka med en perfekt avslutning.

Färdiga!

Idag lämnade vi in uppsatsen. Men en hel dag till godo. Jag firar med att färdigställa min lampskärm som jag påbörjade för någon månad sedan. Tyvärr så tog dukarna slut men nu har vi införskaffat fler och jag kunde således avsluta det jag påbörjat.

Svårare än man kan tro att få den att bli någorlunda jämn... Men nu är jag ganska nöjd. Det är svårt att få en riktigt klar uppfattning innan den torkat så att man kan avlägsna pilatesbollen.
Sommaren har kommit, underbara häliga sommaren. Det har också firats. Jag tycker om att fira...
Jag åt lunch på härliga En Deli i Haga igår. Det är mitt favvoställe i Göteborg. Underbar vegetarisk mat. Och så fick jag sällskap av en äldre herre som hade det som sitt stammisställe. Vi diskuterade livslängd och hur det är fördelaktigt att förhålla sig både kritisk och pragmatiskt till livet.
Senare åt jag en ordentlig fruktsallad för att ladda inför dubbelpasset på kvällen, pump och comat. God var fruktsalladen och jobbig var träningen. Som det ska vara.
Livet är härligt!

RSS 2.0