Stooockhooolm

Tralalaaaa!
Äntligen ska jag åka till Stockholm jag är så GLAD!

Igår eldade vi i Vika. Och grillade korv. Jag och Stina tog fina bilder men det är så omständigt att lägga in dem på den här datorn så jag gör det när jag kommer hem istället.
 Jag lyssnar på Håkan och blir glad in i själen.

Den bittra sanningen

Jag är inte bra på alfapet. Om bokstäverna av en slump skulle hamna i rätt ordning när jag tar upp dem så Kanske jag skulle kunna få till ett ord. Men annars så är det ganska kört. Jag skyller på utbrändheten för innan var jag ganska så grym. Det går utför med det mesta i spelväg nu för tiden...
Äsch, ni vet ju vad de säger om tur i spel och kärlek och jag tror att det är så just nu att all min tur för flera år framöver försvann när jag träffade Micke. Jag kommer inte vinna ett spel på länge. Fast jag vann ju när jag spelade TP mot Micke. Det måste ju betyda att han har ännu mer tur i kärlek. Ni kan själva räkna ut resten av resonemanget.

 Idag har jag, Cia och hennes vän Gun åkt runt till konstnärer och tittat på deras alster. Konstspaning tror jag att det kallades. Jag blev väldigt inspirerad och har ägnat kvällen åt att sy armband och måla akvarell. Med varierande resultat kan tilläggas.
 Imorgon ska vi konstspana med min plastmormor.

Oj, Glad påsk förresten! Höll på att totalt glömma. Har inte ätit ett enda ägg idag fy och skam. Men jag blev bjuden på fin fin påskmat hos Stinas familj. Melon, skinka och räkost, ett vinnande koncept!

Blööää


 All energi har runnit ur kroppen och lämnat plats åt förgörande bitterhet. I en timme har jag gått och varit verkligen Arg över att jag är så trött. Men nu är det slut på det. Vi har ätit jättegott lamm och ska spela alfapet.
 Dagens absoluta höjdpunkt var att träffa Ida-Marie! Min rödhåriga underbara vän som jag träffar alldeles för sällan. Vi tog en gårdagens macka på Kopparhatten och pratade ikapp lite. Kopparhatten, det var längesedan jag var där... Mmmmys.
Och lustigt lustigt, igår träffade jag min gamla barndomsvän Rasmus som jag lekte med Jämt när jag var liten och inte har träffat på hur många år som helst. Underbart att träffa gamla bekanta och se att de lever och har det bra!

Hoppas verkligen att jag har hunnit vila ikapp lite tills Stockholm. Längtar så hemskt mycket.

Det har blivit många korta inlägg på senaste tiden. Jag tycker att det blir så tråkigt utan bilder. men jag har inga bra...!
Oo, nu är det dags för alfapet, jag ska spöa alla!

Framåt


 Ett litet steg i taget. Ibland framåt och ibland bakåt. Just nu vet jag inte, kanske både och. Fyra dagar orkade jag med i Insjön. Eller det kanske är att ta i. Jag orkade två och sen genomled jag två och efter den sista dagen tog jag det enligt mig ganska så mogna beslutet att avbryta och åka hem till Falun. Så nu sitter jag här och är för trött för att riktigt kunna analysera vad som har hänt. Men man behöver inte analysera allt. Det var läskigt att inse hur lite jag orkar och att det inte längre går med bara vilja. Men skönt att jag inte längre känner behovet av att tvinga mig själv till saker som jag egentligen inte orkar.

 Nu ska jag vila upp mig ordentligt tills på tisdag för då bär det av till STOCKHOLM! Jag vill träffa ALLA. Mest Linda och sen så många som jag hinner och orkar. Snälla Thomas var inte i Malmö då...

Jesu moder

That's me. För en vecka framöver i alla fall. Jag är uppe i Insjön och förgyller deras påskspel. Mest är jag dock här för att få lite miljöombyte och avkoppling. Bor i kyrkan och får lagad mat för trettio kronor per dag. Passar mig just nu. Och så får jag träffa underbara människor och känna glädjen i att göra någonting tillsammans.
 För den orolige, Nej jag har inte gått och blivit frälst. Till mina kristna vänners stora förtret. Men jag trivs här i alla fall.
 Just nu sitter jag hemma hos Mita och tittar ut över en vit åker och mår väldigt bra. Glömde mobilen i kyrkan så lugnet är totalt.

Saknar min Micke.

Fullt ös medvetslös


 Imorgon ska jag åka sex timmars tåg mot Dalarna. Alltid trevligt att komma upp, även om jag just nu är trött på gränsen till medvetslös. Inte för att jag egentligen har gjort så mycket. Egentligen så har jag i stort sett gjort ingenting sen i helgen.
 Har packat smart den här gången. Minimalt. En väska, ingen dator, inget krångel, jag behöver inte nya byxor varje dag. Jag behöver inte dra med tre par skor "utifallatt". Känns bra. Ibland fokuserar jag så mycket på packningen att jag nåstan glömmer att ta med mig själv.
 
Nu ska jag läsa i min nya bok!

Kruktankar




Hur stor kruka behöver man egentligen till sina växter. Jag funderar på om den här är lite liten... Kanske inte. Fin växt va? jag hittade den i komposten. Och krukan köpte jag för halva reapriset på Indiska. Man måste vara ekonomisk när man är urfattig.
 

På äventyr i Dalsland


 Stieg Larsson. Hans böcker är helt underbara. Jag saknar ord. Läs dem.

 Helgen var skön. Vi spelade TP, lyssnade på melodifestivalen på radio, åt massor av goda, onyttiga saker.
 Jag är så trött att jag inte hittar några ord alls. Skriver med tom hjärna.
 När vi skulle åka hemöver igen inträffade en liten incident. Vi hade parkerat på gräsmattan, den sluttade lite och på grund av alltför stora mängder regn så kom vi inte upp på vägen. Vi var helt fast. Micke blev lite kinkig och jag kunde inte sluta skratta. Till saken hör att våra mobiltelefoner inte fungerade. Så vi fick gå till en granne och ringa Mickes pappa för support. Efter en timmes skyfflande av grus och bärande av plankor hade vi skapat oss en liten väg och tog oss upp. Ja, och det regnade också. Det var ganska kul men jag blev helt slut och har verkligen inte hämtat mig. 


image252

Ser kanske inte så farligt ut men det var helt omöjligt att ta sig upp. Tro mig. Synd att jag inte tog kort på vår "plankväg" men då var jag för trött..


 På torsdag bär det av till Dalarna igen. Gött.


Sommmmmaaaar

image250

AAaaaaaaaaarrhhhh! jag vill ha sommar!!

 Idag åker jag och Micke till hans morföräldrars stuga i Dalsland och myser till på måndag. Löööövly!

Gråt inte


 Ska jag eller ska jag inte vara en sån som gråter över spilld mjölk? Vardagen är fylld av små situationer genom vilka man får tillfälle att fastställa vad för slags person man egentligen är. Min fina fina dyra mugg gick sönder och jag grubblade i ca tre sekunder innan jag bestämde mig för att nej, här gråts inte över spilld vätska av något slag. Torka upp och gå vidare.

Helena fyller år idag och jag är så glad för hennes skull att hon har det så underbart i Australien men mitt hjärta vill ha henne här i Sverige. Helst i Göteborg. Snart så...



image247

I helgen har både jag och Micke varit på gränsen till medvetslösa av trötthet men vi släpade oss i varje fall ett varv runt slottsskogen i lördags. För att samla lite krafter inför melodifestivalen. Så här glad blir min pojkvän när man tar kort på honom.



image248

Titta vilka fina får! Getter...? Mina djurkunskaper är ytterst begränsade. Cia?



image249

Har hittat den bästa promendadslingan alldeles bakom Mickes hus på ett berg. I skogen. Själen är nöjd och gör små glädjefyllda krumsprång.

Nu ska jag till Röda Korset och göra en insats för männskligheten.

RSS 2.0