Hej hopp

Idag har jag köpt mig ett friskis och svettis-kort och även gått på mitt första medelpass här i Mölndal. Om det är någonting jag har svårt att motstå så är det svettiga medelålders kvinnor som hoppar runt som tokar till "Värsta schlagern" med någonting lite maniskt i blicken. Jag blir liksom lycklig ända in i själen. Idag kunde jag inte låta bli att på sjunga med i texten på sista låten och le lite extra när refrängen drog igång. Ser redan fram emot nästa pass.


På tal om ingenting. Eller jo, kanske på tal om att jag är väldigt stolt över att jag faktiskt klarar av att läsa på universitetet så kommer här Ord som jag har lärt mig, i bokstavsordning:

Despotism
Emancipation
Endokrinologi
Expropriera
Hegemoni
Kongruens
Konnotation
Kontingent
Subversion

Fast ingen behöver ju kolla mig genom att ringa mitt i natten och väsa Vad betyder Kongruens... Tack.

Trattisar!


 Coldplay... Bra skit.

Om en vecka har jag min första tenta och den beryktade ångesten börjar komma smygandes. Men jag känner att jag har det under kontroll. Jag har en halv bok kvar att läsa, i övrigt så känner jag mig ganska så klar. Upplyst. Det som ångesten klibbar sig fast kring är faktumet att jag aldrig har gjort en tenta förut. Och så känner jag att vår lärare, hur bra hon än är, kanske har en lite felaktig bild av hur mycket man hinner lära sig på en månad. Men tydligen så får man ca fyra uppgifter att välja på och man ska göra två av dem, och det känns Väldigt bra. Om det skulle vara så att det är någon som är helt uppåt väggarna för svår...

Igår hade jag tänkt att jag skulle plugga hela dagen, men eftersom solen sken från en klarblå himmel så sket jag i det och jag och Micke åkte till Härryda. Vi trotsade den fästingfyllda skogen och gav oss ut på trattkantarelljakt ihop med Mickes mormor. Vi kom hem med sisådär fem sex liter var. Jätteroligt. Sen var det bara att ställa sig och rensa. Inte fullt lika roligt.



Men det kommer att bli supergod soppa!

 Vi kollade igenom oss efter fästingar när vi kom tillbaka, men en jäkel måste ha satt sig i kläderna för när jag skulle gå och lägga mig hade den bitit sig fast på mitt stackars intet ont anande vänstra bröst. Vidriga små äckeldjur.

Nej, om man skulle återgå till sina böcker kanske. Tjing!

Under ytan...


 Jag vet egentligen inte varifrån jag hade fått idén, men av någon oförklarlig anledning så hade jag tänkt mig att det här med genuskunskap var ganska så enkelk. Kvinnor, män, lite förtryck, och några enkla lösningar. Men det var bara ett bevis på min okunskap. Genusvetenskapen är no bit of kaka. För innan man kan reda ut det här med kvinnor och män så måste man ju gräva lite i vad kvinnor är. Om kvinnor överhuvudtaget existerar. Om det finns någon essentiell kvinnlighet. Och vad är en människa? Vad är ett jag? Har vi ett essentiellt jag? Är heterosexuell någonting man är eller någonting som man väljer att vara?
 Vi läser om gueer.
 Vad innebär det att ha ett visst kön?

Jag läser ju en grundkurs i genusvetenskap, så det känns mest förvirrande. Man får en massa konstiga fakta, åsikter och konstigheter inkörda i hjärnan, men man hinner aldrig sortera. Men det är sjukt roligt. Det bästa är att man får ifrågasätta sina föreställningar om verkligheten. Jag tycker att man gör det alldeles för lite på grundskolan och i gymnasiet. Det är mycket som bara "är", oifrågasatt. Vi problematiserar inte tillräckligt.
 Det är min åsikt. Just nu. Har en tendens att ändra på sig stup i kvarten de där åsikterna...

 I övrigt så har jag varit på kören precis och övat låtar som vi ska sjunga med Uno Svenningsson i oktober. Jag är väl inget Uno-fan direkt, men det var kul ändå. Vi fick lyssna på skiva samtidigt som vi satt med noter med stämmor på och en hel låt så satt alla i alten(inkl Elin) och försökte hitta rätt toner. Alla är ganska körvana så det kändes väldigt konstigt att vi inte riktigt lyckades få till det för det var inte så svåra saker. Men det blev mest pannkaka. Efteråt så bad vi att få gå igenom vår stämma, och då fick vi reda på att vi hade melodin... Haha. Det är man inte van vid.

Nu ska jag gå och äta något och imorn så ska jag ringa CSN för jag har fortfarande inte fått pengar och det börjar bli Väldigt tomt på kontot... Morr...

Äntä vackert!




Vi åkte båt utanför Strömstad och det var helt sagolikt. Vi såg sälar!! SÄLAR! Jag har aldrig sett sådana i det vilda förut. Sjukt. Jag tog inte kort på dem dock, var för upptagen med att titta på dem...



Snacka om tur med vädret.

Det har varit en så härlig helg. Kören består till största del av folk i fyrtio till sextioårs åldern. Det var jag och en tjej till som drog ner medelåldern lite. Men vi har haft så kul. De är jätteduktiga och det är så roligt att sjunga ihop med folk som sätter saker, snyggt. Ett par låtar var så fina att jag nästan fällde en liten tår...

Nu ska jag lägga mig och plugga lite. Kuuul!


Paradigmer hit och dit


 Sitter för närvarande och pluggar. Läser en bok som heter "Olikhetens paradigm -intersektionella perspektiv på o(jäm)likhetsskapande". Det tog mig fem minuter bara att förstå vad det betyder... På varje sida är det ungefär tre ord som jag aldrig har hört och som har en halv sida lång förklaring på wikipedia. Jag känner att det kommer att bli väldigt mycket trevligare att läsa om ett tag när man har lärt sig alla de där orden så att man kan fokusera lite mer på innehållet i texten. Men det kommer väl. Jag har lärt mig en del i alla fall... diskurs, dikatomi, socialkostruktivistisk. Andra människor kanske kan sådana ord av bara farten men jag har missat att lära mig dem. 

 Vill se Walle. Men orkar inte gå på bio idag...

 

Strömstad minsann!


 Elin ska åka till Strömstad i helgen! Wiihoo! Med sin nya härliga kör. Kände att jag saknade att sjunga så jag kollade upp närmaste kyrka och ringde och sa "jag kommer!". Så nu sjunger jag i Fässbergs vokalensamble och vi ska åka på körresa. Vojne vojne.
 Men jag ska ta med ett par böcker och försöka hinna plugga lite också... 

Igår borrade vi upp mina hyllor och nu har det blivit riktigt mysigt runt mitt skrivbord. Mer i verkligheten än i ljuset från blixten. Och tyget med kvistar som är inramat på väggen är min hemgjorda anslagstavla. Som Micke var gullig och ramade in på sitt gamla jobb. Det är så obesrivligt skönt att ha ett bra ställe att sitta på och att ha sina saker. Ordning och reda är nya mottot för Elin Millén.
 


Kanske inte har så mycket ordning på skrivbordet just nu, men jag är mitt inne i en sorteringsprocess. By the way, den översta hyllan fick jag av mina föräldrar när jag flyttade till Stockholm för tre år sedan och det här är första gången den blir uppskruvad på en vägg. På tiden alltså.

SOOOVAAAAA!

Världens gulligaste unge!


 Idag har jag varit på Liseberg med Malin, Urban, Kasper och Kornelia. Det har varit jättekul men nu är jag totalt utmattad, och kanske lite sjuk... Micke fick ont i halsen igår och jag tror att jag har blivit smittad. Attsiken. Orkar egentligen inte skriva men tänkte bara lägga in en bild på söta Kornelia.



Jag vill äta upp henne!!

Rapport


 I sann kvinnlig hemmafru-anda står jag idag i köket och bakar bröd. Mörkt bröd med nötter och torkad frukt. Kan nog bli en hit om det vill sig väl.
 Skolan var en hit i ala fall. Det enda negativa jag kan komma på på rak arm är faktumet att vi är ca sjuttio personer på kursen. I ett relativt litet klassrum. När vintern kommer och man inte kan ha fönsterna öppna kommer luften ta slut på fyra sekunder. Tummarna hålls nu för att trettio ska hoppa av.
 Jag har bestämt mig för att det inte ska bli som på gymnasiet och högstadiet. Allting ska inte skjutas upp till sista sekund. Så jag har skaffat fram alla böcker, läst allt man ska läsa och lite till. Och när jag kom till skolan så förstod jag det som om detta med att vara förberedd inte är så vanligt bland Sveriges studenter... Men jag ska inte falla för de latas grupptryck utan planerar att ligga steget före hela terminen. Det är skönt för själen.

 Om bara energin hålls på en någorlunda human nivå så ska nog den här terminen förflyta utan större missöden. Men man vet aldrig med den där sabla energin... Idag har jag inte orkat mycket. Men imorgon är som bekant en annan dag och förhoppningsvis även en bättre sådan.
Nu kommer Micke hem och vi ska borra!

Yeah baby!




Stina och Elin, vackra som få.
 Jag var i Linköping en sväng. Precis efter att jag varit i Stockholm en sväng. Det tog på krafterna så nu har jag vilat i ro och stillhet sedan dess. Pustat ut. Andats in. Affirmerat "jag är stark, frisk och fullkomlig", gjort yoga. Ni vet. Yoga är ta mig tusan bra. Vet att jag har skrivit det förut men det tåls att upprepas.

 Störst och viktigast just nu är detta underbara faktum: Jag börjar på Göteborgs universitet imorgon!
Genusvetenskap here I come. Pratat med Linda och nej, man behöver inte vara bäst och få bra betyg på alla tentor. Jag ska ha Kul. Leva för tusan. Som Micke säger: sluta oroa mig för allt. Man tycker att man borde lära sig, men det tar ju tid och jag är så liten och ung. Utan pung. Var det inte en teatergrupp som hette så...
 Nu ska jag sova för klockan sju imorn ska jag gå upp, möta dagen med en redig solhälsning och sedan gå till SKOLAN.

RSS 2.0